Skip to main content

>

Arbeid

>

Inkluderende arbeidsliv

Inkluderende.no

Arbeidslivets parter lanserer i disse dager en ny og forbedret utgave av inkluderende.no. I tillegg er inkluderende.no en nettside som inneholder korte og konsise artikler om arbeidsmiljø og Inkluderende arbeidsliv. Du vil også finne linker til diverse nyttige nettsteder og hjemmesider.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Alf Tore Bergsli

  • 20. november 2012
  • Eldre artikkel

20. november 2012

Eldre artikkel

Om Inkluderende.no

Inkluderende.no er et  verktøy som er utviklet av partene i arbeidslivet, og hensikten er å gjøre det enklere og morsommere å jobbe med inkluderende arbeidsliv. Nettsiden inneholder opplæringsmateriell som skal øke kunnskapen og engasjementet rundt IA. Den interaktive nettsiden gir også konkrete råd og tips for å håndtere vanskelige situasjoner på arbeidsplassen.

Inkluderende.no inneholder tre interaktive filmer, hvor forskjellige utfordringer og situasjoner i arbeidslivet oppstår. Seer skal underveis foreta valg, og påvirker dermed utfallene. Filmene kan også brukes som et prosessverktøy i en gruppe.

Det er organisasjonene som står bak avtalen om et mer inkluderende arbeidsliv; LO, Unio, YS, Akademikerne, NHO, Spekter, Virke, KS og Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet som står bak inkluderende.no.

Da den tredje IA-avtalen ble signert i 2010 forpliktet de involverte partene seg til å utarbeide et nytt opplæringsmateriell for å øke kunnskap og engasjement om IA, spesielt hos arbeidsgivere og tillitsvalgte. På bakgrunn av dette ble nettstedet www.inkluderende.no lansert.

Om IA-avtalen

IA-avtalens overordnede mål er: Å forebygge og redusere sykefravær, styrke jobbnærværet og bedre arbeidsmiljøet, samt hindre utstøting og frafall fra arbeidslivet.

De tre delmålene er:

  • Reduksjon i sykefraværet med 20 prosent i forhold til nivået i andre kvartal 2001. Dette innebærer at sykefraværet på nasjonalt nivå ikke skal overstige 5,6 prosent.
  • Økt sysselsetting av personer med redusert funksjonsevne. De konkrete målene fra tidligere tilleggsavtaler videreføres.
  • Yrkesaktivitet etter fylte 50 år forlenges med seks måneder. Med dette menes en økning sammenlignet med 2009 i gjennomsnittlig periode med yrkesaktivitet (for personer over 50 år).

I dag har 56 prosent (62 000 virksomheter) av alle virksomheter i Norge tegnet IA-avtale. Andelen offentlige virksomheter som har tegnet avtale ligger på nærmere 100 prosent, mens andel private virksomheter som har tegnet avtale ligger på 38 prosent. (kilde: NAV)